Palvelut

ADHD/Autismiarvio

Palvelu sisältää kattavan psykiatrisen arvion muiden psykiatristen sairauksien poissulkemiseksi, elämänhistoria kartoituksen ja diagnostisen oirehaastattelun. Käyntejä on yleensä 2-3, 1,5h kerrallaan. Käyn myös aiemman hoitohistorian läpi ja mietimme yhdessä jatkohoitoa. Ohjaan lääkärille arvion jälkeen. 

Sairaanhoitajan vastaanotto

Sairaanhoitajan vastaanotto on hyvä valinta, kun et ole ihan varma mitä asiasi koskee tai haluat miettiä, onko tarvetta esim. lyhytterapialle tai onko sinulla mahdollisesti ADHD- tai autisminkirjon piirteitä ja haluat tietoa lisää asiasta. Lisäksi tämä on valintasi, jos haluat tukea esim. nepsylapsen kanssa toimimiseen tai olet miettinyt, että tarvitsitko mahdollisesti psykiatrista tukea elämääsi esim. masennus/ahdistusoireiden vuoksi.

Neuropsykiatrinen valmennus (ADHD/autisminkirjo)

Neuropsykiatrinen valmennus on juuri sinulle räätälöity kokonaisuus. Työskentely voi sisältää esim. tukea, ajanhallintaan, asioiden aloittamiseen/loppuunsaattamiseen, työkuormituksen tai vapaa-ajan hallintaan, tunteiden säätelyn, ahdistuksen hallintaa tai sos.tilanteissa toimimiseen. Ensimmäisellä käynnillä yleensä mietimme mistä on kyse ja sen kautta rakennetaan kokonaisuus. Käyntejä on hyvä olla 5-10krt ja käynnit yleensä toteutuu noin kahden viikon välein, jotta sinulle jää aikaa ottaa käynneillä mietittyjä tapoja käyttöösi. Saat konkreettista tietoa/ohjeita ja esimerkkejä miten toimia arjessa.

Lyhytterapia

Lyhytterapia keskittyy yleensä yhteen asiaan, esim. masennuksen/ahdistuksen/elämäntapahtuman käsittelyyn, jossa käydään läpi lähtötilanne ja ajankohtaisen hetken oireet ja mietitään, miten omaa ajattelutapaansa/käytöstään voi muokata nykytilannetta parantavaksi.

Konsultaatiopalvelut

Moni kohtaa työssään neurodiversiteettiin kuuluvia asiakkaita ja joskus tuntuu ettei tiedä kuinka edetä. Minulta voi ostaa konsultaatiopalveluita, joissa käydään läpi tilannetta ja toimintamalleja. Kyse voi olla yhden henkilön kanssa toimimisesta tai sitten esim. yksikön toiminnassa huomioitavia asioita. Palvelu sopii hyvin esim. lastensuojeluyksiköille. Työtapani eroaa muista siten, että käyn konkreettisilla toimintamalleilla asioita läpi sekä taustoitan käytöksen mahdollisia syitä. 

Apua hakemuksien täyttämiseen

Tarvitsetko apua hakemusten täyttämiseen, esim. Kelan vammaistuki, kuntoutusraha, psykoterapiahakemus? Tai tarvitseeko sinun tehdä muistutus tai kantelu terveydenhuollon toiminnasta? Voit varata ajan pelkästään hakemuksen täyttämiseen joko etänä tai vo-aikana. Autan hakemusten täyttämisessä ja annan vinkkejä mitä sinne on hyvä laittaa. Palvelun hinta on 40€, aikaa siihen varataan 1h.

Mielen Sekasotku

Mielen Sekasotku tarjoaa psykiatrisen sairaanhoitajan palveluita, erityisesti ADHD- ihmisille suunnattua neuropsykiatrista valmennusta ja lyhytterapiaa sekä ADHD- arvioita.

Sijainti

Osoite

Hallituskatu 21 2. krs
90100 Oulu